https://www.ellengsimensen.no/

Krimbøkene   

Bøkene finnes på nett og butikk, eller du kan kjøpe bøkene her: Cappelen Damm 

"Den navnløse arven"

Andre krimroman i Lars Lukassen- serien (Cappelen Damm, 2023). Solgt til Modernista, Sverige og Gallmeister, Frankrike.  

Omslag: Thomas Klevjers maleri "Utferdstrang". 

Om "Den navnløse arven": 

En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres.

En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet.

16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie.

Dette er en krimfortelling i Liza Marklunds ånd, slik vi kjenner den fra for eksempel Polarsirkelen. Jakten på identitet, og konsekvenser av et offentlig donorsystem som rakner, setter rammene for krimromanen i denne andre boken i Lars Lukassen- serien til en av våre mest lovende krimforfattere.

Trude Ånnevik, Hamar arbeiderblad
Trude Ånnevik, Hamar arbeiderblad

"Tro meg når jeg lyver"

Første krimroman i Lars Lukassen- serien og forfatterens debutroman (Cappelen Damm, 2020). Nominert til Maurits Hansen "Nytt blod" prisen 2021. Boken er utgitt ved Modernista, Sverige og ved Gallmeister, Frankrike.  

Om "Tro meg når jeg lyver": 

Dette er en psykologisk krimroman som spenner et vidt lerret fra øst i landet til ytterst i vest.

Politimannen Lars Lukassen ser muligheten til en permanent forfremmelse idet han må rykke ut til likfunnet av en tidligere klassekamerat. Situasjonen på politistasjonen i Hønefoss forverres da en uhyggelig skikkelse oppsøker barn og deler sine mørke hemmeligheter. Samtidig kommer læreren Johanna Brekke til byen for et vikariat. Lars blir raskt tiltrukket av henne. Men hva er det Johanna rømmer fra, og hvem er venn og hvem er fiende i jakten på sannheten?

Randaberg 24
Randaberg 24
Ringerike blad
Ringerike blad